2015. november 28., szombat

Az ego szerepe a fejlődésben - Bemutatom EGO Makit , EGO Királyfit és EGO Királylányt

Ismerkedjetek meg új családtagjainkkal. Ők ma jöttek velünk haza. Nagyon unom már ugyanis, hogy az egot mint szükséges rosszat, mumust, ellenséget mutatják be, sajnos tőlem sokkal képzettebb, -így azt gondolhatnánk okosabb és bölcsebb tanítók is.
Megmutatom nektek, hogy az egoból hogyan lehet király vagy királynő.  
Minden módszerem ennek gyakorlati módjáról szól. 

És miért is fontos, hogy magunkra ne mint majmokra, lenézzünk, hanem királyként és királynőként fel?
Hát azért,mert a fel nem épített ego sem majom, ahogyan sokan tanítják, hanem csak egy neveletlen gyermek.

És ki tehet arról, ha egy gyermek neveletlen? Hát a szülő. A TE esetedben és minden más ember esetében ez pedig nem más, mint az a tudat, aki tévesen a hibáival és nem az erényeivel azonosítja magát.

Esélye nincs annak az embernek tudatosodni és felnőni, aki saját magára úgy tekint, hogy utálnia kell saját magát, mert ő csak egy majom. Egy senki, egy lúzer, egy nagy nulla.

Amikor egy önbizalomhiányos embernek nem elég a saját önbizalomhiánya, még tudatosítják is vele, hogy az egoja a hibás mindenért, még jobban fog magára haragudni, és hibáztatni fogja az egoját. Már pedig tök mindegy, kire haragszunk. Magunkra másokra, vagy az egész világra. A harag, az harag. Azaz lehúzó érzelem.

Úgy pedig, a büdös életbe nem lehet felemelkedni, hogy ha saját magunkat, utáljuk, megtagadjuk, leépítjük, lenézzük, vagy megalázzuk, legyen az bármely részünk. Testünk, lelkünk, tudatunk, egonk, szellemünk.

Az ego nem ellenség, nem majom, nem hasmis lélek, és semmi sem, amivel bántjuk. Viszont rosszul esik neki, mint mindenkinek, amikor őt hibáztatjuk minden rosszért. Ő boldogan szolgál téged, hogy ha felépíted.

Az életben való boldoguláshoz szükséged van rá, Még Osho, a spirituális tanító is azt mondja: Az egora szükséged van, tedd a barátoddá.

Én továbbmegyek! Ne csak a barátoddá tedd! Építsd fel! Csinálj belőle, királylányt, vagy királyfit! Szeresd, légy rá büszke, adj neki isteni értékrendet és egy olyan énideált, amivel elégedetté teszed őt. Akivel szívesen azonosulna. Mutasd meg neki, hogy kivé válhat, és boldogan megteszi!

Meg fogsz rajta döbbenni, mennyire meghálálja. Amikor szeretetet kap, el kezd kinyílni, és boldogan szolgál téged. Nem ellenkezik már, nem csinál butaságokat, nem fog akadályozni többé céljaid elérésében, csak meg kell vele értetni, hogy szeretve van, és hogy bármire képes, mert ő fontos, hasznos, jó, és azért van, hogy fejlődjön. Minden érte történik, és nem ő elenne. És akkor fel fog nőni. Királylány, vagy királyfi lesz belőle.

Amikor pedig ez megtörtént, akkor az ego egy idő után még tovább akar fejlődni, mert nem éri be a saját királyságával, többet akar. És ahogy kutat, keres, befeléfordul, mert kint már nem talál semmi érdekeset, és azért is mert rádöbben, hogy egyedül nem tud megbírkózni a világ bajával. Ilyenkor elmondhatjuk, hogy bekövetkezett az intellektuális megvilágosodás. Amikor az ego már tudja, hogy ő nélküle sohasem válhatott volna a majomból királyfi, vagy királylány. Ekkor felnőtté válik. Olyanná, aki már felfogja saját felelősségét és helyét a világban, és már segíteni akar másoknak is.

A továbblépés pedig akkor jön, amikor rádöbbenünk, hogy az ego csupán szerep, egy eszköz ahhoz, hogy a bennünk rejlő örök életű kincset felfedezzük. Ez pedig saját szubjektív énünk. A belső Én. 

Minden öröm forrása. Igazi önvalónk. Amikor az ego kiteljesedett, akkor már őszintén nyit a természetfölötti vagy magasabb rendű felé, mert látja, hogy ami van a világban, az torz, és érzi, tudja, hogy van ettől egy sokkal jobb is, amit érdemes megismerni, és megvalósítani itt és most a Földön.

Tehát dióhéjban: Az objektiv én akkor válik felnőtté, azaz szubjektív énné- amikor eléri az önbecsülésnek azt a szintjét, amikor tiszteli, szereti önmagát, és már tudja, hogy az ego sohasem volt sem majom, sem király és királyfi, hanem mindig is hűséges társ volt abban, hogy elérje fejlődésének azt a pontját, amit isteni vagy magasabb rendű énnek nevezünk, mert ő a mi bennünk lakó szubjektív énünk.
Az ego legmagasabb szintje ugyanis a tiszta tudat.

Odáig viszont fel kell nőni. Tehát maki majomból, -akit hibáztatunk,- felépítjük magunkat életünk királyává vagy királynőjévé. akit már szeretünk. Amikor ez megtörtént, jöhet a következő önépítkező fázis: Szubjektív énünk kiteljesítése. Királynőként és királyfiként ez nem teher, hanem boldog áldozat önmagunkért és másokért. Mert hogy utunk közben mások is fontossá válnak. Segíteni szeretnénk nekik.Így válik az egóból lélek.

Nem harcok és önmarcangolás árán, hanem felépítés, sok önfejlesztő munka árán.
Ne higgyetek azoknak a tudatlan tanítóknak, akik bántják az egot. Az egonak sem a megvetésével, sem a megtagadásával nem juthattok előbbre.

Az ego fontos. Szükséges, nélkülözhetetlen része az embernek. Aki felépíti, az hatalmasat lép előre a fejlődésben, mert a felépített ego = lélek. A lélek pedig örök életű, mindig boldog, mindig egészséges, és sohasem szenved.
Objektív kifelé élő sáremberből szubjektív befelé élő Isten emberré válni.

Mert az Ego vagy Éntudat legmagasabb foka maga Isten aki mindenható.
Csupán ennyi végső célja van az önfejlesztésnek. legjobbá válni. Kihozni magunkból a legtöbbet, magunkért, másokért, és a világért.

És emlékezzünk csak, mit is mondott Carl Gustav Jung: “Aki kifelé tekint, álmodik, aki befelé tekint ébred.”
Szeresd magad. Mert belőled csak egy van. Mások többen vannak, őket könnyű pótolni.

Mikor ma mentünk megvenni a majmot, és a többi babát, hogy a holnapi videómhoz 2015.11.29 legyenek szemléltető eszközeink, éppen belefutottunk a Star Warsba.




Hát persze!!! Hiszen az erő velünk van! Az erő azzal van, aki hisz! Én ezt égi jelnek tekintem, és boldogan hoztuk haza Ego Makit és a többieket. Ingyenes volt a fotózás, sőt! Kaptunk 500 Ft ajándék utalványt is. Én ilyenkor már csak mosolygok az orrom alatt. Ugyanis Az Úr mindig megmutatja, hogy Ő valóban csodásan működik. ☼
És mindig tudd! Te vagy az életed sugárzó napja, senki más a világon! ☼